چهارشنبه, شهريور 29, 1402
تازه های اخبار، مقالات و یادداشت ها
مرورگر مخصوص کودکان (کیدوز) | محافظت از کودکان در فضای سایبری و امنیت اخلاقی نسل آینده
جامعه اطلاعاتي یک و هشت ميلياردي كره زمين هم اكنون از ميليون ها كاربر در سنين كودكي تشكيل شده است كه ده ها هزار پايگاه اينترنت ،‌ براي سرگرم كردن و اطلاع رساني به اين قشر ،‌فعال هستند. با توجه به اين كه طيف كودكان به لحاظ پتانسيل بالقوه ،‌ كاربران آينده و بالفعل جامعه اطلاعاتي جهان را تشكيل مي دهند ،‌توجه به نيازهاي اطلاعاتي و آموزش صحيح آن ها در حوزه فناوري اطلاعات و ارتباطات ،‌يگ نگاه راهبردي به شمار مي رود. حقوق كودكان امروزه به مسائلي چون غذا و بهداشت و آموزش خلاصه نمي شود. بلكه ساختارهاي جديدي به حقوق سنتي كودك اضافه شده است كه توجه دقيق به آن را بايد يك الزام مهم تصور كرد. در دنياي امروز ،‌كودكان به عنوان بخشي از سرمايه هاي جامعه اطلاعاتي از تورجهان گستر به همراه والدين خود استفاده مي كنند. 
لااقل ميليون ها كودكي كه دستگاه هاي بازي كمپاني هاي بزرگ بازي هاي ويدئويي و اينترنتي را خريداري مي كنند ،‌مشتريان پرو با قرص دنياي ديجيتال هستند كه از اين رسانه به عنوان بخش مهمي از اوقات فراغت و سرگرمي خود استفاده مي كنند. كلوپ هاي اينترنتي بازي و سرگرمي كه در سايت هاي مشهور اينترنت مانند ياهو (ياهو ليگانس) براي پر كردن اوقات فراغت ميليون ها كودك از سراسر جهان راه اندازي شده است ،‌دليل آشكاري بر نياز فوق العاده توجه به نيازهاي اينترنتي كودكان در دنياي ديجيتال است .
از سويي ديگر ،‌امروزه كودكان به عنوان ابزار خوبي براي طراحي و توليد سايت هاي پورنو و درامد زايي مجرمان چند مليتي در دنياي وب تبديل شده اند كه متاسفانه هم كودكان و هم قشر بزرگسال ، بيننده جهاني پايگاه هايي هستند كه با نشان دادن تصاوير و فيلم هاي ضد اخلاقي كه ناقض مسلم حقوق كودكان در دنياي ديجيتال است ،‌ زمينه را براي نقض آشكار حقوق كودك در وب فراهم مي كنند. اين در حالي است كه بهره كشي جنسي از كودكان در دنياي غير مجازي در حال افزايش است و نمودهاي فزاينده ان در وب در حال مشاهده است. 
از طرفی روزانه شاهد آن هستیم که والدين اعلام نگرانی می کنند كه كودكانشان در منزل بيشتر وقت خود را به انجام بازي‌هاي كامپيوتري اختصاص مي‌دهند و با توجه به مخالفت آنها، اين بازي‌ها معمولا پشت درهاي بسته و داخل اتاق انجام مي‌شود.
به نظر مي رسد كودكان ايراني در دنياي ديجيتالي امروز عناصر گمشده يا تنها هستند. اين ها نمي توانند سهم خود را از پتانسيل هاي اين جامعه اطلاعاتي به دست آورند . علت مشخص است . در ميان ده ها هزار  نرم افزار و سايتي كه امروز به حوزه كودك و فناور ي در وب مي پردازد ،‌ ايرانيان چند سايت مختص به كودكان در وب راه اندازي كرده اند؟ و یا چه تعداد نرم افزار های کاربردی ایمن و یا بازی های رایانه ای سالم تولید کرده اند؟‌ پاسخ معلوم است . خيلي كم! 
و این در حالي است كه اكنون بسياري از كودكان مقاطع ابتدايي و راهنمايي در كشور،‌ مدتهای مدیدی را با سیستم عامل وبندوز سپری کرده و یا حداقل يك بار هم كه شده به اينترنت مراجعه كرده اند و اتصال به اينترنت،‌بخشي از زندگي روزمره اين افراد در جامعه امروزي ما به شمار مي رود. 
حال با همه این تفاسیر، شرکت ستاک در راستای مسئولیت اجتماعی خود اقدام به ارائه مرورگر مخصوص کودکان( کیدوز) نموده که با ارائه آن حصول دستاوردهای زیر مورد انتظار بوده است:
  • ارائه مرورگر مخصوص کودکان جهت نظارت بر حضور آنها در محیط اینترنت
  • ارائه امکان دسترسی کودکان به شبکه اجتماعی غنی و مفید از طریق میزکار مجازی و مرکز داده اصلی 
به بیان ساده تر ، مرورگری است رایگان که می کوشد تا فضایی امن و سالم را برای کودکان جهت بهره مندی از امکانات اینترنت فراهم نماید. از طریق این مرورگر والدین می توانند با ثبت نام در پورتال مرکزی، پایگاه ها و سایت های مفید جهت استفاده فرزاندانشان را معرفی و یا حتی درخواست مسدود شدن سایتهای ثبت شده قبلی خود و یا دیگران را بدهند.
کودکان بوسیله این مرورگر به آسانی می توانند از محتوای سایتهای معرفی شده در پورتال  در بخش های بازی سرگرمی، کتاب، کارتون، دانستنی ها و ... بهره مند شده و حتی با سایر کودکانی که در این سیستم عضو هستند ارتباط برقرار کنند.
کیدوز این امکان را برای والدین فراهم می نماید که بتوانند از طریق هسته مرکزی، کلیه تراکنش های فرزاندشان نظیر زمان های مراجعه، لینک ها، دوستان و ... را کنترل کنند تا مطمئن باشند که کیدوز فضای امنی را برای افزایش دانش، آگاهی، نشاط وحس همکاری کودکانشان فراهم دیده است.
 
مجوزهای فعالیت و عضویت در مجامع تخصصی | مستندات مربوط به مجوزها و انجمن های تخصصی را در صفحه "معرفی ستاک> مجوزها و عضویت ها" مشاهده نمائید.

عضو شرکت های دانش بنیان

عضو شرکت های دانش بنیان

سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور

سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور

سازمان مالیاتی کشور

اتحادیه کامپیوتر تبریز

رتبه ممتاز اتحادیه کامپیوتر

فن بازار ملی ایران

انسیتیتوی جهانی IDTechEx

انسیتیتوی جهانی IDTechEx

انجمن مطالعات جامعه اطلاعاتی

انجمن مطالعات جامعه اطلاعاتی 

کميته فنی فناوری اطلاعات ایران

کميته فنی فناوری اطلاعات ایران

شبکه تحلیلگران فناوری کشور

شبکه تحلیلگران فناوری کشور

انجمن بین اللملی Mifare

انجمن بین اللملی Mifare

پاراکلینیک فناوری اطلاعات

کنسرسیوم شرکتهای فاوا

انجمن تحقیق و توسعه ایران

انجمن تحقیق و توسعه ایران

خانه نوآوران صنعت ایران

خانه نوآوران صنعت ایران

جشنواره وب ایران

شورای عالی اطلاع رسانی

بام فاوا شورای عالی اطلاع رسانی